Jdi na obsah Jdi na menu

RenehaVis

RenehaVis je prostředek  k moderní léčbě všech stupňů artrózy kolenního kloubu, provázené bolestivostí kloubu a pohybovými potížemi. Léčebný cyklus tvoří aplikace pouze 1 - 2 dávek RenehaVisu (podle stupně poškození) do nitrokloubního prostoru poškozeného kloubu. Účinek pak přetrvává 12 - 24 měsíců.

RenehaVis je jediná unikátní dvoukomorová injekce umožňující podání dvou forem hyaluronové kyseliny v jedné aplikaci. Význam podání dvou forem hyaluronové kyseliny je v komplexním účinku - jedna forma hyaluronové kyseliny (nízkomolekulová) zajišťuje ochranu a reparaci (zpevnění) chrupavky na kloubních plochách a podporu produkce tělu vlastní kyseliny, která je ve zdravém kloubu produkována. Druhá forma hyaluronové kyseliny (vysokomolekulární) zajišťuje účinek mechanický. 

Díky vysoké viskozitě a kombinaci obou forem hyaluronové kyseliny RenehaVis významně  zmírňuje tření a nárazy v kloubu a snižuje  bolest v klidu i v pohybu a zlepšuje pohyblivost poškozeného kloubu. 

RenehaVis je jediný prostředek na světe, který obsahuje 2 formy hyaluronové kyseliny (HA) o různé velikosti a koncentraci pro aplikaci do kolenního kloubu injekčně. Pouze přítomnost obou forem této kyseliny zajistí co nejbližší přiblížení se účinku tělu vlastní hyaluronové kyseliny, která je za normálních podmínek produkovaná ve zdravém kloubu.RenehaVis je moderní a inovativní produkt, který ve studii prokázal lepší výsledky než ostatní produkty - rychlejší ústup bolesti a kratší léčebný cyklus než konkurenční přípravkyy. Důvodem je přítomnost obou forem hyaluronové kyseliny oproti všem ostatním přípravkům, které obsahují vždy jen formu jednu (vysoko nebo nízkomolekulární) 

RenehaVis je možné a výhodné aplikovat i v časných fázích osteoartrozy kloubu nebo při dalších stavech poškození kloubní chrupavky. Čím dříve je aplikován, tím je větší šance na zpomalení procesu artrózy a zlepšení potíží, neboť je v kloubu přítomno ještě dostatečné množství chrupavčité tkáně, která může být chráněna. Značné úlevy je dosaženo  též ve fázích vyšších stupňů osteoartrózy (II. i III. stupeň), neboť v této fázi je využito vysoké viskozity hyaluronové kyseliny o velké molekule a její mechanický účinek "odpružení" a "namazání" kloubu.